Információ

Milyen célból ajánlott a masszázs?

Nem javallott a masszázs

Gyakran ismételt kérdések

Valószínűleg nem. Előre egyeztetett időpontok alapján dolgozom, nagyon ritka, hogy egy napon belül üresedés van.
Természetesen nem. Ez esetben megköszönöm a lehetőséget és baráti viszonyban elválunk.
Csupán olyan fürdőruhát kell viselnie, amit a strandon hord, vagy fehérneműt, ahogyan kényelmesebb. Számomra mindenki egyforma, senkit sem bírálok a külseje alapján, nem szükséges szégyenlősnek lennie. Viszont, ha szükségét érzi, az éppen nem kezelt testtájékot betakarom.
Masszírozás során előfordul, hogy az izom csomós, amit fel kell lazítani. Ezért előfordul, hogy egy kis fájdalommal jár, de nem mindenkinél.
A masszázs vérkeringésre gyakorolt hatása miatt javul a nyirok és véráramlás. Bekapcsolódnak olyan kapilláris erek, melyek egy része normál esetben kevésbé aktív a vérellátásban. Ezáltal az anyagcsere folyamatok fokozódnak, gyorsul a méreganyagok távozása a szervezetből, az izmok teljesítőképessége megnő. A vérnyomás, a pulzusszám, a légzés üteme és „mélysége” némileg megváltozik, a vércukorszint csökken.
Egy könnyű zuhany, lehetőleg ne egye tele magát előtte. A feltett kérdésekre lehetőleg őszintén válaszoljon, az esetleges egyedi érzékenység jelzésével (allergia, erek állapota stb.). Ezek mellett az időpontot kérem betartani.
Időpont lemondását csak 24 órával az időpontja előtt tudok elfogadni. 24 órán belüli időpont lemondásakor a masszázs árát a következő alkalommal kell kifizetnie.
Természetesen nem a fájdalomokozás a cél. Viszont gyakran előfordul, hogy valahol olyan görcsös („csomós”) az izom, hogy már enyhe nyomásra is érzékeny. Persze sokan szeretik, ha „jó erősen meg vannak gyúrva”. Mivel mindenkinél személyre szabott technikát alkalmazok, ezért az, hogy milyen erősen kell gyúrni, a probléma állapotától is függ.
Természetesen igen, de lehetőleg ne egye magát tele.
A talpon és hason, háton és a test többi területén elhelyezkedő, számukra megfeleltetett zónák, reflexpontok stimulálásával.
Mert a szervezet egy komplex rendszer és sohasem ott van a gond, ahol a fájdalom jelentkezik. Előfordul, hogy teljesen más miatt alakult ki az adott érzékenység, mint ahol a probléma található.
Hason fekve nyaktól lefelé haladok a háton, derékon, lábon keresztül a talpig, mikor megkérem a vendéget, hogy forduljon meg, és fordított sorrendben a lábat, hasat, arcot masszírozom a karral, kézzel bezárólag.
Igen, viszont feltétel, hogy ne szívódjon be túl gyorsan, és csúszóssá tegye a bőrt.
Számos ok állhat a háttérben. Lehet egy csigolya elmozdulásától, megerőltetéstől, rossz testtartástól, melyek egyenetlenül terhelik az izmokat, csigolyákat. Ez esetben pang a vér és nyirokkeringés, elmerevednek az izmok. Természetesen valamilyen belső szervtől is előfordulhat, átsugárzó, fájdalom. Lehet még lelki eredetű, megerőltetésből adódó.
Igen. A fájdalom általában az egyoldalú terhelés következménye. Eredményezheti a rossz tartás, illetve a sok ülés (ülőmunka). Az izmok felszabadítása és helyretétel után a fájdalom eltűnik.
A fájdalomcsillapító csak a fájdalom érzékelését iktatja ki, a probléma okát nem. A fájdalom a szervezet természetes jelzőmechanizmusa arra, hogy valahol valami nem működik tökéletesen. A fájdalomcsillapítók terhelik a kiválasztó szerveket, a veséket és a májat.
Rendszerint a túlzott stressz a kiváltó oka, mely a csuklyás, más néven stressz izmot, ami a vállon található- köti be. Emiatt az oxigéndús vér áramlása is gyengébb lesz, ami okozhatja a fájdalmat.
A masszázskezelés után ajánlott a fokozott, egyenletes elosztású folyadékbevitel (lehetőleg víz) ezáltal elősegítsük a felszabadult méreganyagok távozását.